RADIO 1 STAGE NA PRADĚDA FESTU PŘEDSTAVÍ MRK1, NEBO B - COMPLEXE

26.07.2010 00:49

Praděda Fest si pro vás ve spolupráci Radiem 1 připravil cirkusový stan určený všem vyznavačům zlomených beatů a elektronické hudby obecně. Line-up jsme sestavovali spolu s moderátorem, djem a hudebním fanatikem Stanzimem a troufáme si říct, že vás čekají dva dny sonických orgií. 

UK sound posledních let přijede prezentovat jeden z nejpovolanějších – manchesterský MRK1. Dvorní producent proslulé formace Virus Syndicate přirozeně osciluje mezi grimem a dubstepem. Jeho hudební začátky se nesly ještě ve znamení drumandbassu a vášeň pro zlámané beaty je z jeho hyperaktivní tvorby patrná dodnes. Postupem času se ale dostává na 140 BPM street stylu a industriální „špinavosti“. Na kontě má zatím dvě sólová alba (One Way, Copyright Laws), nominaci na BEST GRIME PRODUCER Sidewinder awards, dvě alba s Virus Syndicate (The Work Related Illness, Sick Pay) a tři EP, která již vychází na jeho vlastním labelu Contagious Recordings.

 

Druhým headlinerem Radio 1 stage je mladá a dravá krev ze sousedního Slovenska, autor notoricky známého singlu Beautiful Lies a letošní nová akvizice Hospitalu. Samozřejmě není řeč o nikom jiném než o B-Complexovi a jeho jedinečném zvuku, kterým uhranul samotného Tony Colmana, šéfa vydavatelství Hospital a člena projektu London Elektricity.

Čeká nás set v rychlém tempu s obrovskou energií vyšperkovaný sofistikovanou harmonií a melodikou. Čeká nás komplexní dnb.

 

Josef Sedloň je již téměř živoucí legendou české hudební scény. Možná nejeklektičtější dj u nás přijede prezentovat svou fascinaci polámanými beaty, kterou můžete pravidelně sledovat na Radiu 1 v pořadu Breakbeat Conference. Dále se můžete těšit na Babe LN, strhujícího Sayka, „červenobubeníka“ X.Morpha a místní Iwoshka a Tinnituse.

 

Doslova výživnou show, ultimátní knírek a nekompromisní pupek přijede předvést nejšílenější z alter eg Gregoryho Finna, známého hlavně z kapely Southpaw, vtipný glosátor Kapitán Demo. Vystoupení Sonorityho bude vyžadovat vaše plné soustředění, za které se vám ale odmění intenzivním a téměř až fyzickým požitkem z hudby. Stanzim, Nitrous, Touchwood, Ahz, Rade tvoří seskupení Volnej Průběh. Zvukový azyl, který pěti zkušeným Djs a všem podobně naladěným hudebním fanouškům pomáhá uvěřit, že drum´n´bass je stále schopný se vyvíjet, že většina nemusí mít pravdu. Line-up pak dolní další projekt Semtam, dj Telka, Pierre Urban a další.

 

Taneční stage Radia 1 se nesnaží jít cestou klasických dnb stagí, které existují na festivalech jen díky momentální popularitě tohoto stylu. Radio 1 stage se může stát tím, pro co bude vaše srdce beat…

 

Konec léta? Jezdním za Pradědou!