PRADĚDA FEST PŘEDSTAVUJE PRVNÍ HEADLINERY!

25.06.2010 16:58

Prvním potvrzeným headlinerem je stálice evropské hudební scény – finská kapela Waltari. Mezi Praděda Festem a Waltari můžeme najít velmi silnou paralelu, oba dávají prostor různým hudebním stylům. Cross-over, styl který Waltari hrají, je křížení hudebních stylů, které na první poslech nemusí mít mnoho společného. Waltari je však umí namíchat takovým způsobem, že působí celistvým dojmem. V jejich písních můžete slyšet vlivy metalu, punku, techna, laponské lidové hudby, rapu, rocku, drum´n´bassu a dalších hudebních stylů. Důvodem takového širokého hudebního rozptylu může být fakt, že kapela hraje s přestávkami téměř čtvrt století. Skupina byla založena roku 1986 v Helsinkách. Waltari za svoji kariéru vydali 18 alb, jejich současné album z roku 2009 se jmenuje Below Zero.


Dubioza Kolektiv, to je neskutečná bosenská smršť moderních a tradičních stylů jako jsou dub, reggae, bosenský folklór, pořádně ostré a hlasité kytary a hip hop. O vokály se starají dva rappeři a jedna vokalistka, do jejich flows míchá DJ různé syntetické chytlavé beaty, bubeník nedává oddychnout paličkám. Kapela má na kontě celkem 4 alba, přičemž to poslední, letošní 5 to 12, je zdarma ke stažení na stránkách kapely (www.dubioza.org). Dubioza Kolektiv není u nás žádným nováčkem, velice kladný dojem zanechala jejich vystoupení například na Colours of Ostava.

 

Mezi další potvrzené stálice české hudební scény patří nově například Buty, Sto Zvířat, či již dříve ptvrzený Visací Zámek. Těšit se také můžete na Jiřího Schmitzera, Midi Lidi, Dva, Poletíme?, Final Fiction, Sakumprásk a mnoho dalších.

 

Vstupenky lze zakoupit jak v kamenných obchodech (seznam zde), tak i online na portálech TicketStream, Ticket Portal a Eventim. Novinkou je sleva v online předprodejích pro držitele karet ISTC (ISIC, ALIVE, ITIC, STAFF), kteří dostanou vstupenku o 50 Kč levnější.

 
Konec léta? Jezdím za Pradědou.