PRADĚDA FEST - MĚSÍC POTÉ

05.10.2010 15:28

V neděli 29. srpna skončil osmý ročník Praděda Festu. Skončil úspěšně a minimálně pro nás to byl určitě nezapomenutelný zážitek. Dva dny plné hudby, zábavy, skvělého publika a úžasných kapel s unikátní atmosférou Křížového vrchu, to může být jen Praděda Fest.

Konec léta? Jezdím za Pradědou!

I když poslední srpnový víkend počasí festivalům nepřálo, za Pradědou přijeli návštěvníci ze všech koutů republiky a i ze zahraničí. Oproti loňsku na ně čekal rozšířený areál, jedna nová stage, výkonnější a kvalitnější aparatura, úplně nové osvětlení pódií a mnoho dalších novinek. Takže když jste přišli v pátek na Visací Zámek, Buty nebo Midi Lidi, nebyla šance, že by zahráli špatně. Programově našlapaný byl i taneční stan Radia 1, kde si vás vzali do parády tradiční DJ Sayko a X.Morph, stále objevující Josef Sedloň nebo experimentující Sonority. Jsme velice rádi, že si své příznivce našla i My Garden stage, kterou jsme zasvětili novým a nadějným projektům napříč mnoha žánry. Širokospektrálnost byla vůbec slovo, které vystihovalo letošní hudební program asi nejvíce. Ke slyšení bylo vše od klasické hudby, jazzu, rocku až po punk, metal, ska, elektroniku, drumandbass, dubstep atd.

ThomaShek J.: „Parov Stelar - nejdokonalejší hudební zážitek mého života…“

Parov Stelar Band byla nejčastěji zmiňovaná kapela před i po festivalu. A zcela právem. Jejich hodinová show byla skvělá od samotného začátku až do posledního přídavku. Mimo ně se v sobotu představila bosenská Dubioza Kolektiv nebo finští Waltari a také oba headlineři Radio 1 stage – B-Complex a MRK1. Celkem se za dva dny na Křížovém vrchu představilo více než 50 kapel a DJs. Úspěšně skončilo i zapojení se do projektu Čistý festival. Vysbíralo 4438 kelímků, které byly předány k druhotnému využití a festival tak získal certifikát Čistý festival.

Lukáš H.: „Úžasnej zážitek. Super hudba, super lidi, super organizace. Děkuji za excelentní víkend..“

Jsem rád, že
mohu souhlasit. Málokdo už dnes ví, jak Praděda fest kdysi vznikl a jak se postupně vyvíjel. Nikdy za ním nestála pomocná ruka v podobě velké a silné agentury, nikdo z nás nikdy neměl možnost brát ho za svou jedinou pracovní náplň. Přesto už osm let roste a bojuje! To však každý rok přináší větší a větší kus práce, na kterou je třeba stále větší počet šikovných hlav a rukou. 
Po letošku můžu s klidem ří
ct, že jsem hrdý na všechny, kteří přidali svou ruku k dílu a dokázali vytvořit z mého pohledu fungující a velice příjemný tým lidí. Ti, přestože neměli možnost festival prožít tím klasickým oblíbeným způsobem, postarali se nejlíp jak mohli o to, aby vy jste ho takto prožít mohli.
Klobouk dolů, děkuji všem... 

Stejně tak bych tu rád poděkoval všem partnerům a sponzorům, kteří nám i letos dali důvěru a nebáli se nám pomoct opět vytvořit prvek (a já pevně věřím, že ve své historii nejzajímavější a nejpříjemnější ), který se již osm let snaží nejen aktivně zapojovat do kulturního dění v okolí Hustopečí a na Moravě vůbec, ale i ukazovat, nabízet a učit nové směry a rozšiřovat kulturní podvědomí...
A v neposlední řadě chci poděkovat i vám všem, kteří jste si k nám cestu našli a přes občasnou nepřízeň počasí si festival užili.

Kamila L.: „konec léta konec venkovních akcí :-(:-(

Léto je již nějakou dobu minulostí ale Praděda letos neusnul! Protáhl bolavé kosti a momentálně pilně pracuje. Práce má před sebou ještě spoustu a já budu moc rád za každý impuls, který byste mu chtěli poslat, či sdělit. Dělá vše pro to, aby se pořádně postavil na nohy, popral se se všemi starostmi a dokázal pro vás připravit další zážitky a kulturní taškařice. Povede se mu to?

Ať už ano, či ne, já budu už vždy vědět, že koncem léta chci jet za Pradědou...


Ondra Kušnier
manager festivalu