PRADĚDA FEST BUDE LETOS ČÍSTÝ FESTIVAL

02.07.2010 09:20

Praděda Fest se zapojil do unikátního projektu Čistý festival. S pomocí firmy EKO-KOM, a.s. umožníme ve festivalovém areálu třídit odpad a následně jej předáme k druhotnému využití. Cíl je jasný – udělat festival ekologičtějším.

 

„České letní festivaly vyprodukují stejné množství odpadu, jako větší česká obec. Ve většině měst a obcí se v dnešní době snaží velká část obyvatel odpadky poctivě třídit,“ říká Martina Vrbová, ředitelka oddělení využití odpadu ze společnosti EKO-KOM, a.s. Zatímco na vesnicích je pravidlem, že se odpad třídí do barvených kontejnerů, na festivalech to je spíše výjimka. Letos budou kontejnery i na Praděda Festu, který se tak bude ucházet o oficiální certifikaci ČISTÝ FESTIVAL.

 

Bez pomoci návštěvníků to nepůjde, ale za vaši snahu vás samozřejmě odměníme. V areálu bude stánek Zelený bod, kde dostanete za 25 přinesených pivních kelímků nebo 50 kusů papíru kupon na piva nebo nealko nápoje. Připraveny budou i stylové dárky, které jsou samozřejmě vyrobeny z materiálů s podílem recyklátů. V rámci celého projektu probíhá i soutěž o iPody.

 

S vaší pomocí se Praděda Fest může dokonce ocitnout v České knize rekordů! V unikátní soutěži mezi všemi zapojenými festivaly půjde o to, kde se povede vytřídit nejvíce pivních kelímků, kde z nich vznikne nejdelší had. Průběžné výsledky soutěže festivalů o český rekord budou během celého léta zveřejňovány v tabulce na webu www.cistyfestival.cz a na profilu ČISTÝ FESTIVAL na Facebooku.

 

Konec léta? Jezdím za Pradědou - na Čistý festival.