OSMÝ PRADĚDA FEST SE BLÍŽÍ A PROTO VÁM PŘINÁŠÍME PRAKTICKÉ INFORMACE O FESTIVALU

24.08.2010 12:05

Vstupné:

Do středy 25. 8. je možné zakoupit vstupenky v předprodeji za 450 Kč, s ISIC kartou za 400Kč. Seznam předprodejních míst naleznete v sekci VSTUPENKY.

Dvoudenní vstupné na místě stojí 550 Kč, vstupné na pátek 330 Kč a vstupné na sobotu 390 Kč. Vzhledem k omezené kapacitě areálu doporučujeme zakoupit si vstupenku v předprodeji, na místě bude k dispozici pouze omezený počet vstupenek.

 

Program:

ODKAZ NA LINEUP

 

Doprovodný program a soutěže:

V areálu festivalu bude pro vás připraveno několik zajímavých atrakcí, jako je např. paintball, a každý den bude možnost soutěžit o zajímavé ceny (mobilní telefony, sluchátka, hodinky atd.). V sobotu od 15:00 se také v případě příznivého počasí koná kousek od areálu festivalu FMX Jam Petra Kuchaře, který je přístupný zdarma.

 

Doprava:

Po silnici – GPS souřadnice Křížového vrchu jsou 48°56'1.388" s.š., 16°44'10.5" v.d. Z Brna nebo Břeclavi po silnici č. 425 nebo po dálnici D2 Brno – Bratislava – EXIT 25 Hustopeče.

Po železnici – Na trase Brno – Břeclav vystupte v zastávce Rakvice a odtud pak lokálkou do Hustopečí.

Více na www.idos.cz.

 

Parkování:

Pro návštěvníky festivalu je připraveno parkování u areálu festivalu, které bude ale v případě deště uzavřeno, aby se předešlo nebezpečným situacím a dopravním komplikacím. Proto důrazně doporučujeme zaparkovat přímo ve městě a na Křížový vrch dojít pěšky. Za věci uložené v autě neručíme. V areálu parkoviště bude zakázáno stanovat. Odkaz na MAPU PARKOVIŠŤ A MAPU PŘÍJEZDOVÝCH CEST.

 

Stanové městečko:

Stanování ve stanovém městečku je vyhrazeno pouze pro návštěvníky festivalu, je bezplatné a částečně hlídané. Ve stanovém městečku je zakázáno zakládat oheň, používat vařiče s otevřeným ohněm, manipulovat s výbušninami včetně petard. Veškerý odpad odhazujte do rozmístěných kontejnerů a košů.

Do stanového městečka není možno zajíždět s automobilem a pořadatel neručí za bezpečnost věcí ve stanovém městečku. Z tohoto důvodu doporučujeme nechávat cenné věci v úschovně, která bude v provozu nonstop.

Stanové městečko bude zpřístupněno od pátku 27. srpna od 10:00 do neděle 29. srpna do 15:00.

 

Zákazy:

Je přísně zakázáno vnášet do areálu jakékoliv skleněné nádoby včetně lahví, plechovky, hořlaviny, zbraně jak bodné, střelné či sečné, psychotropní látky, předměty ohrožující bezpečnost, pyrotechnické předměty, otevřený oheň, laserová ukazovátka, nahrávací a záznamové zařízení uvedené v odstavci fotografování a vlastní občerstvení krom vody v PET láhvi. "Natáčení na videokameru a natáčení audiozáznamu není povoleno."

 

Čistý festival:

Praděda Fest se snaží myslet na životní prostředí, a proto se letos poprvé zapojuje do projektu ČISTÝ FESTIVAL. V celém festivalovém areálu budou umístěny žluté pytle na plasty a modré pytle na papír. V areálu bude navíc postaven květinový stánek ZELENÝ BOD, kde budou návštěvníci za přinesené kelímky a plasty odměňováni. Za 25 kelímků / PET lahví nebo 50 papírů o minimálním rozměru 10 x 15 centimetrů zde mohou dostat kolu nebo pivo, kromě nápojů si ze stánku projektu Čistý festival odnesou praktické festivalové dárky z recyklovaných materiálů. Na „Zeleném bodě“ se každý návštěvník také může zapojit do soutěže o iPody.

 

Občerstvení:

Bude zajištěn dostatečný počet velkých barů a stánků, jak s pitím, tak jídlem všeho druhu a to i vegetariánským. Rozmístěny budou po celém areálu. Odkaz na MAPA AREALU. Festivalový areál se bude každé ráno z velké části uzavírat, a to z důvodu možnosti úklidu a příprav na následující program. V provozu však bude nonstop bar a několik stánků s občerstvením.

 

Bezpečnost:

Na bezpečí návštěvníků bude dohlížet security firma. V případě jakéhokoliv problému okamžitě kontaktujte člena ochranky nebo někoho z pořadatelů. Ochranka bude kontrolovat pásky, porušování zákazů a má právo také vyvést návštěvníka ven z areálu.

 

Koupání a hygiena:

Areál bude připraven tak, aby bylo možné se v kteroukoli hodinu dostat jak na mobilní toalety, tak k cisterně s pitnou vodou. V areálu festivalu bohužel nebudou sprchy, v Hustopečích je však krásné letní koupaliště, které je otevřené každý den.

 

Psi:

Své čtyřnohé miláčky nechte doma. Hluk, prach a velký počet lidí jim nemusí udělat dobře... Nebudete s nimi vpuštěni do areálu.

 

Zdravotnická služba:

V areálu bude přítomna zdravotnická služba v jasně označeném stanu. V případě jakéhokoli zdravotního problému je možné ji využít.

 

Ztráty a nálezy:

V případě ztráty nebo nálezu se prosím obracejte na informační stánek, nebo na pořadatele. V případě že chcete nahlásit ztrátu, je nutné poskytnout přesný popis ztracené věci a mít s sebou občanský průkaz, pas nebo řidičák. K jejímu vyzvednuti je pak nutné přesně popsat do detailů ztracenou věc a prokázat se průkazem.

 

Zastřešení – dešťová varianta:

Festival proběhne, i kdyby trakaře padaly :) Areál bude velice solidně zastřešen a prostoru pro pokračování v zábavě i za deště bude spousta… R1 stage a My Garden stage budou navíc celé pod stany.